IT RJEŠENJA

Sistemska i mrežna rješenja su ključni elementi u osiguranju pouzdane, efikasne i sigurne razmjene informacija unutar i izvan organizacije, omogućavajući optimalnu produktivnost i poslovni uspjeh.

Sistemska integracija

Sistemska integracija podrazumijeva međusobno povezivanje svih informacijskih komponenti u jedan zajednički sistem ili više različitih sistema u jednu cjelinu, odnosno kompletno rješenje informacionog sistema krenuvši od LAN/WAN mreža, računarske opreme do odgovarajućeg softvera.

Operativni sistemi i virtualizacijska rješenja

Poslovanje u modernom dobu je uveliko naslonjeno na informaciono – tehnološke resurse firme, i to prvenstveno na serversku infrastrukturu koja pruža obezbjeđuje podršku za poslovanje u obliku pružanja servisa kao što su poslovne aplikacije, internet povezivanje, komunikacija, dijeljenje sadržaja, sigurnost podataka itd.

Izrada web stranica

Izrada statičkih i dinamičkih web stranica.

Izrada CMS portala  – naprednih web stranica koje vas spajaju s novim poslovnim prilikama, omogućuju savremeno korisničko iskustvo te su optimizirane za povećanje uspješnosti online prezentacije.

Računarske mreže

U vremenu intenzivnih komunikacija mrežni sistemi imaju izuzetno značajnu ulogu u funkcionisanju savremenih kompanija koje teže ka uspostavi integrisanih informacionih sistema. Sama integracija je bazirana na međusobno povezanim računarskim resursima, bez obzira na fizičku udaljenost.

Nadzor i upravljanje IT infrastrukturom

Nadzor i upravljanje IT infrastrukturom(„IT Infrastructure and Operations Management“) u praksi najčešće podrazumijeva implementaciju specijaliziranog softvera za nadzor i upravljanje kompletnom informacionom infrastrukturom (servera, radnih stanica, sistema za pohranu podataka, mrežne opreme, baza podataka, aplikacija, servisa…), sa jednog mjesta u realnom vremenu.

Treba Vam pomoć?

Razgovarajmo o Vašem sljedećem projektu